سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست؟ وردپرس (WordPress) برای برخی از افراد که در حوزه وب فعالیت دارند نامی آشنا و برای برخی تازگی دارد. اگر بخواهیم در یک جمله کوتاه پاسخی برای وردپرس چیست؟ بدهیم، باید بگوییم که بهترین، سادهترین و محبوبترین روش برای ساخت وبسایت است. طبق تحقیقات انجام شده، از هر ۴ سایت، یکی از آنها توسط وردپرس ایجاد شده است.
تفاوتی ندارد شما قصد راهاندازی چه نوع وبسایتی را دارید. سایت فروشگاهی، آموزشگاهی، شرکتی، خبری، شخصی یا… در هر حال میتوانید از سیستم وردپرس جهت راهاندازی سایت خود بهره ببرید.
توضیحات کامل وردپرس
در سال 2003 بود که وردپرس توسط فردی به نام مت مولنوگ ارائه شد. از آن زمان تاکنون با استقبال زیاد کاربران، آپدیتهای زیادی برای آن منتشر شده و در هر نسخه ما شاهد افزوده شدن قابلیتهای زیادی به این سیستم مدیریت محتوا هستیم.
وردپرس به صورت متن باز طراحی شده و شما میتوانید با کمک آن اقدام به ایجاد وبسایت نمایید. سیستم وردپرس به شکل کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته و آن چیزی که باعث شده بسیاری از طراحان وب، از این سیستم برای ساخت وبسای استفاده کنند، راحتی کار با آن و ابزارهای مختلفی است که در اختیار طراحان قرار میدهد.
شاید این سؤال در ذهن بسیاری از افراد ایجاد شده باشد که آیا با استفاده از وردپرس (WordPress) میتوان اقدام به ساخت سایتی با زبان فارسی کرد؟ پاسخ به این سوال مثبت است. برای ساخت سایت از هر زبانی و با هر نوعی در وردپرس محدودیت نخواهید داشت. شما هم اکنون میتوانید آخرین نسخه از وردپرس را دانلود کرده و از آن برای طراحی وب استفاده کنید.
مزایا معایب وردپرس
حالا که میدانید وردپرس چیست؟ بهتر است با مزایا و معایب آن نیز آشنا شده تا بتوانید به درستی از آن استفاده کنید. برتری وردپرس نسبت به دیگر سیستم مدیریت محتواها رایگان بودن آن است و این همان چیزی است که باعث افزایش محبوبیت آن شده است. البته تمامی مزیتهای وردپرس به رایگان بودن آن ختم نشده بلکه مواردی که در ادامه به آن اشاره میکنیم از مهمترین مزایا و معایب این سیستم هستند.
مزیتهای وردپرس
- استفاده راحت
سیستم وردپرس با زبانی ساده طراحی شده و اصلا پیچیده نیست. به همین خاطر کاربران به راحتی هر چه تمام قادر به استفاده از آن هستند. برای استفاده از وردپرس نیازی به داشتن دانش کدنویسی نبوده و افراد مبتدی نیز با کمی آموزش میتوانند با وردپرس کار کنند.
- وجود قالبهای آماده
برای طراحی سایت نیاز به قالب آماده است. قالبهایی برای وردپرس طراحی شده که تعداد زیادی از آنها به صورت کاملا رایگان قابل استفاده است. به طور کلی سایتها به دو صورت کدنویسی اختصاصی یا بدون دانش کدنویسی طراحی شده که در وردپرس بدون نیاز به کدنویسی میتوان موارد زیادی را در طراحی تغییر به شکل دلخواه تغییر داد.
- وجود افزونههای متعدد
بخشی در وردپرس با نام افزونهها وجود داشته که افزونههای کاربردی زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد. از این طریق شما میتوانید افزونههایی همچون: امنیتی، آنالیز، درگاه پرداخت، SSL، کاهش حجم تصاویر، محاسبه مبلغ پست و صدها افزونه دیگر را به راحتی نصب و استفاده کرد.
- عدم وجود باگ در برنامه
اگرچه سیستم وردپرس باگی ندارد اما چنانچه باگ خاصی دیده شود، سریعا توسط کاربران گزارش شده و وردپرس نیز در کوتاهترین زمان اقدام به برطرف کردن آن میکند. شاید در گذشته باگهایی در این سیستم مشاهده میشد اما با گذشت زمان، تمامی آنها رفع و بهبود یافت.
- وجود طرحهای آماده
همه چیز در وردپرس آماده است. سیستم وردپرس تنوع بسیار زیادی در تمامی بخشها داشته و شما برای طراحی سایت میتوانید نهایت خلاقیت خود را به کار بگیرید.
مزیتهای ورد پرس تنها به موارد بالا خلاصه نشده و ما میتوانیم موارد دیگری همچون: امکان استفاده از API های مختلف، سرعت بالا، سئوسازی آسان و اپن سورس بودن آن اشاره کنیم. لازم به ذکر است اگرچه مدیریت محتوای سایت با وردپرس دارای مزیتهای زیادی است اما معایبی نیز دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
معایب وردپرس
- بروزرسانی مداوم
اگرچه به روزرسانی هسته کلی وردپرس، قالبها و افزونهها باعث بهبود برخی از موارد شده اما مشکلاتی نیز ایجاد میکند و آن هم ناسازگاری با قالب فعلی است که از آن استفاده میکنید. پیشنهاد میشود قبل از بهروزرسانی، از اطلاعات خود بکآپ بگیرید.
- ناسازگار بودن برخی از افزونهها
همانطور که میدانید افزونههای بیشماری برای وردپرس طراحی و در اختیار کاربران قرار گرفته که اغلب آنها به درستی کار کرده اما در این میان برخی از آنها نیز با سیستم مدیریت محتوای فعلی و یا قالب ناسازگار هستند.
- امنیت نسبتا پایین
سایتهای کدنویسی شده اگر مورد هک قرار بگیرند، تنها برخی از موارد آن قابلیت دسترسی با تغییر داشته اما اگر سیستم وردپرس هک شود، فرد مقابل میتواند به تمامی بخشهای این سیستم دسترسی پیدا کند. ورد پرس برای افزایش امنیت مدام در حال بروزرسانی است.
بهترین هاست برای وردپرس چیست؟
حالا که میدانید وردپرس چیست؟ بهتر است با بهترین هاستهایی که میتوانید برای این سیستم استفاده کنید نیز آشنا شوید. به طور کلی سامانه مدیریت محتوای ورد پرس Open Source یا همان متن باز بوده و به همین خاطر هاستهای لینوکس انتخاب مناسبی هستند.
البته شما به جز هاست لینوکس، از هاستهای مختلفی نیز میتوانید استفاده کنید که شامل هاست مجازی، اختصاصی، اشتراکی، ابری و… است.
سایتهایی که میتوان با استفاده از وردپرس ایجاد کرد!
در گذشته افراد از طریق وردپرس قادر بودند تنها برای ساخت وبلاگ استفاده کنند اما حالا این محدودیت برای افراد برداشته شده و ما قادر هستید از طریق این سیستم اقوام به راهاندازی سایتهای تجاری، وبلاگ، انجمن، شبکههای اجتماعی و… نمایید.
تحقیقات نشان میدهد در ایران بیش از ۶۵٪ سایتها با استفاده از وردپرس ساخته شده و مدیریت میشوند. شما به راحتی از طریق این سیستم مدیریت میتوانید هر نوع سایتی را با قالب دلخواه ایجاد کنید.
نحوه طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا وردپرس
اکنون به خوبی میدانید که وردپرس چیست؟ اما نحوه طراحی یک سایت با سیستم مدیریت سایت وردپرس چگونه است؟ اگرچه طراحی یک سایت با استفاده از وردپرس نیازی به دانش کدنویسی نداشته اما باید دانش کافی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید با دانلود کردن وردپرس، کار طراحی را آغاز کنید.
چنانچه قصد راهاندازی سایت با سی.ام.اس وردپرسی خاصی را داشته اما اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، میتوانید از افراد آیوب استفاده کنید.
آیوب نه تنها در بخش طراحی سایت به صورت کدنویسی شده و اختصاصی بلکه در زمینه طراحی سایتهای وردپرسی که معمولا با مبلغ کمتری انجام میشود نیز فعالیت دارد.